Daan Weustenraad

daan weustenraad

Ongeveer drie jaar geleden begonnen meerdere studenten in mijn studentenhuis met het opzetten van kleine online ondernemingen. Toen de basis eenmaal was gelegd en de sociale netwerken (online en offline) voor de eerste afzet hadden gezorgd, ontstond de vraag, hoe nu verder?

Met Commerciële Economie als studierichting zag ik hier een mooie kans en dus ging ik mezelf verder specialiseren in de online marketing. Zoekmachineoptimalisatie bleek voor mij het meest interessante marketinginstrument en dus werd het tijd om op onderzoek uit te gaan!

De succesvolle combinatie van theorie en praktijk zorgde er voor dat ik gelezen informatie direct kon uittesten binnen de online ondernemingen. Hierdoor ontdekte ik al snel wat wel en wat niet werkte, waardoor mijn leerproces in een stroomversnelling belandde.

De resultaten en ervaringen met SEO gaven mij zodanig een kick dat ik me bedacht om van mijn hobby mijn werk te maken. Insyde zocht gelukkig precies een SEO consultant met deze insteek, waardoor ik mijn ontwikkeling gestaag door kon zetten onder de hoede van SEO Senior: Bert. In de tussentijd heb ik inmiddels ook mijn Google Analytics Individual Qualification behaald.

google analytics training qualification

Naast SEO houd ik me ook al ruim 2 jaar druk bezig met het schrijven van creatieve teksten en gedichten (via http://demanzonderjas.nl) en dit heeft zelfs geleid tot een eigen gedichtenbundel. De beschreven schrijfvaardigheden komen goed van pas bij SEO en gaan dan ook hand in hand met de wensen van Google om relevante en leesbare content te produceren. Tevens heb ik deze gebruikt voor het opzetten van een eigen contentplatform: Start-gezond.nl.

Verder vind ik het tof om te basketballen en schaken en houd ik me bezig met zelfontplooiing door actief bezig te zijn met spiritualiteit.

Daan op Google+

daan@insyde.nl