drs. Bert van Heerde

Na het afronden van mijn studie psychologie in 2000 heb ik een wereldreis gemaakt. Na terugkeer was ik zo enthousiast over reizen dat ik een website met reisinformatie en reisverhalen wilde maken. Om deze website tot een succes te maken, heb ik me vanaf 2003 moeten verdiepen in hoe je een website kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Aangezien er in Nederland toen nog nauwelijks aandacht was voor SEO, laat staan een opleiding, heb ik me vooral gericht op Amerikaanse blogs die over dit onderwerp schreven. Ik zat met dezelfde vragen als veel ondernemers en webmasters anno nu: hoe werken zoekmachines? hoe krijg ik meer bezoekers? hoe kan ik meer conversies genereren?

Door het uitvoeren van experimenten heb ik me in de jaren erna, met vallen en opstaan, uiteenlopende SEO technieken aangeleerd en heeft mijn liefde voor schrijven en taal geholpen bij het succesvol promoten van websites.

Naast het hobbymatig optimaliseren van websites, heb ik tussen 2002 en 2007 gewerkt bij Dienst Justitiële Inrichtingen, waar ik onderzoek deed naar jongeren in justitiële jeugdinrichtingen. Door mijn studie psychologie en mijn ervaring met statistische programma’s ben ik goed in staat om websites te analyseren en webstatistieken te interpreteren. Tijdens mjin jaren bij DJI heb ik heb ik ruime ervaring opgedaan met het geven van presentaties aan groepen en het begrijpelijk uitleggen van complexe informatie.

Vanaf 2007 besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken en ben ik als hoofd online marketing en mede-eigenaar van Insyde fulltime aan de slag gegaan met zoekmachinemarketing. Het optimaliseren van websites van klanten en bieden van uitleg en advies zijn werkzaamheden die ik met veel enthousiasme verricht samen met mijn collega Daan.

Een website beter vindbaar maken blijft een leuke uitdaging voor mij en na jaren ervaring met het uitvoeren SEO werkzaamheden, wil ik nu mijn kennis en ervaringen graag delen met ondernemers, webmasters en communicatiemedewerkers in de vorm van praktijkgerichte SEO trainingen.

Naast SEO en mijn liefde voor internet, is mijn grootste passie het maken van verre reizen. Ik probeer ieder jaar een lange reis te maken naar een ver land met een voor mij onbekende cultuur. Verder houd ik me in mijn vrije tijd bezig met fitness, fietsen, wandelen en strategische games.

Bert op Google+

bert@insyde.nl